Praktijk veerkracht Beek
Veerkracht, op gepaste afstand, maar voelbaar dichtbij

Omgaan met verdriet moet je wel zélf doen, maar niet alleen

 

 


Rouwbegeleiding
Iedereen maakt ingrijpende verliezen mee; niet alleen door de dood, maar ook door het leven. Bijvoorbeeld verlies van werk, van een huwelijk, van een vriend of vriendin of van gezondheid. Een van de ingrijpendste verliezen waarvoor de mens zich geplaatst ziet, is het verlies van een dierbare door een overlijden. Rouw omvat een reeks van reacties en gevoelens die kunnen optreden na een verlies. Rouw wordt opgevat als de verwerking van dat verlies. Zonder rouwen kunnen we niet verder.
Rouwreacties van kinderen komen soms pas enkele weken of maanden na het verlies. Helaas kun je kinderen niet beschermen tegen rouw, verlies en pijn. Wel kun je ze leren er mee om te gaan, ze troosten en ruimte geven om hun eigen ervaringen, op eigen wijze, te verwerken. Ik bied hulp en begeleiding aan kinderen en jeugdigen die een extra steuntje kunnen gebruiken bij hun rouwproces.
Begeleiding bij ziekte en/of overlijden in een gezin:
Als een van de gezinsleden ernstig ziek is en komt te overlijden, heeft dat grote invloed op de gezinsdynamiek. Wat vertel je aan de kinderen? Hoe ga je ermee om? En op welke manier? Vaak gaat alle aandacht, heel begrijpelijk, uit naar de zieke. Het is goed om ook aan jezelf en de andere gezinsleden te denken. Begeleiding vindt plaats in de thuissituatie Tijdens deze sessies staan de normen en waarden van het gezin centraal. We brengen samen het ziekteproces in beeld en ik geef praktische tips hoe je daarmee om kunt gaan.


 


 
 
 
E-mailen
Bellen